top of page

VERSENYPÁLYA

A festői szépségű nagykanizsai Csónakázót-tó mellett található erdős terület egyik fő eleme Magyarország első épített XCO versenypályája, amely magas rangú, nemzetközi versenyek megtartására alkalmas. A nyomvonal hat emelkedőt, ugratókat, szikla-akadályokat és fából épített technikai elemeket tartalmaz. A helyszín természeti adottsága, kiemelkedő szépsége, infrastruktúrája tökéletes XCO versenyek megrendezésére. A pálya a modern kor elvárásainak megfelelően pörgős, látványos és nézői szemmel könnyen belátható. A nagykanizsai pálya az egyik legnépszerűbb és legközkedveltebb pálya a magyar versenyzők között, de egyre több külföldi sportoló nyilatkozik igen elismerően.

Magyarország első nemzetközi színvonalú épített mountain-bike pályája – a kanizsai XCO versenypálya – 4100 m hosszú, 150 m szintemelkedéssel. A pálya lüktetően változatos. Hat meredek emelkedőt és rendkívül technikás lejtmeneteket tartalmaz.

A pályát 5 fő részre lehet osztani, amelyben a nehezebb részeket mindig egy könnyebb követ.

A pálya három ugratót, három döntött kanyart, egy sziklakertet, egy pumpapályát és egy gyökeres lejtmenet részt tartalmaz. A felsorolt elemek teszik a pályát igazán technikássá. A két frissítő és technikai zóna közel található egymáshoz, valamint a nézői útvonalakat is úgy alakították ki, hogy mindössze 5 perc sétányi távolságra legyen több látványos pályaszakasz egymástól.

rajz2.jpg
rajz1.jpg
bottom of page